Izbeljivanje zuba

Početna / Izbeljivanje zuba

Šta je izbeljivanje zuba?

Izbeljivanje zuba je postupak koji se koristi za uklanjanje tamnih pruga i kamenca sa zuba. Ovaj postupak se obično radi u stomatološkoj ordinaciji ili kod kuće pomoću posebnih proizvoda.

Postoje različiti razlozi zbog kojih ljudi žele da izbele svoje zube. Neki od njih su pušenje, konzumiranje crne kafe, čaja, vina i druge tamne hrane i pića, kao i prirodno starenje. Ovi faktori mogu dovesti do pojave tamnih pruga i zubnog kamenca.

izbeljivanje zuba u beogradu

Postupci izbeljivanja zuba

Postoje dva glavna tipa izbeljivanja zuba: kućno izbeljivanje i stomatološko izbeljivanje. Kućno izbeljivanje se sastoji od upotrebe posebnih gelova, flastera ili uređaja koji se koriste za izbeljivanje zuba. Stomatološko izbeljivanje uključuje upotrebu profesionalnog opreme i materijala, kao što su LED lampe, visoko koncentrisani gelovi i dr.

Stomatološko izbeljivanje se obično radi u jednom ili dva sata i rezultati su vidljivi odmah. Međutim, kućno izbeljivanje može trajati nekoliko nedelja dok se ne postignu željeni rezultati. Oba tipa izbeljivanja imaju svoje prednosti i mane i stomatolog će vam dati najbolje savete u vezi sa onim što je najbolje za vas.

Da li izbeljivanje zuba ima neželjene efekte

Izbeljivanje zuba je uglavnom siguran postupak, ali postoje neke stvari koje treba imati na umu. Na primer, ako ste trudni ili dojite, trebali biste se suzdržati od izbeljivanja zuba. Takođe, ako imate osetljive zube ili probleme sa desnima, trebali biste se posavetovati sa stomatologom pre nego što počnete sa izbeljivanjem.

Ukupno, izbeljivanje zuba je dobar način da se poboljša izgled vaših zuba i da se ukloni tamne pruge i zubna keramička. Međutim, ključno je da se pridržavate saveta stomatologa.

Zakažite pregled ili konsultacije